Barcelona - Marminiac

Onsdag 26.9.

Upp klockan 3:30. Morgonmål på flygfältet. Då vi redan hade rullat ut till startbanan meddelade kaptenen att flygets ena motor inte varvade upp som den skulle, så vi fick rulla tilbaka till terminalen och byta plan. Blev därmed en timme försenade. Taxi till hotell Husa Tres Torres. Pastalunch på restaurant Bene Asai nära hotellet. Ut på stan, kollade på Ramblan, mucho folk. Sökte programblad för Merce-festivalen men hittade dem bara på katalanska.

Barcelonabandet Poet in Process uppträder på Merce-festivalen

Tog en öl på Travel Bar och såg att Correfoc ("Fire Run", en eldsprutande parad som svårligen kan beskrivas utan måste ses) började 20:30. Såg den. Åt middag på El Pi Antic.

Correfoc

Söndag 23.9.

Såg Sagrada Familia.

Sagrada Familia
Interiördetalj i Sagrada Familia

Köpte böcker på torgstånd, såg på Casa Batllo utifrån för den var stängd. Åt Paella på fiskarhustruns vis. Såg Casa Mila (även inifrån; den var öppen). Såg en vinfestival men drack ingenting p.g.a. långa köer till biljettluckorna. Såg människotorn nära Kolumbusmonumentet. Åt pinxtos och tapas.

Takterrassen på Casa Mila

Måndag 24.9.

Shoppade på 1-eurosbutik. Såg Picassomuseet, åt lunch på liten turisttrattoria i Barri Gothic. Såg Parc Guell. Middag på restaurant Organic som motvikt till all skinkan, sedan en kvällsöl på Wild Turkey Tavern.

Mosaiködla i Parc Guell

Tisdag 25.9.

Upp klockan 6, morgonmål på cafe bredvid Tres Torres -stationen. Tåg till flygfältet (med två tågbyten) och skyttel till biluthyrningen på Renaissance Hotel, tog sammanlagt över två timmar. Körde fel. Körde tillbaka; körde till Andorra fram och tillbaka över gränsen. Shoppade sprit och CDR-skivor i Andorra. Tät dimma, +2 grader. Körde vidare till T & M, framme 22 och redan mörkt, regn och dimma. Fick ost och vin. Fick sova i gäststugan i bäddsoffa.

Onsdag 26.9.

T&M:s residens

Morgonkaffe hos T & M. Körde till Domme, såg staden och åt en utmärkt lunch på en restaurant vid torget ("Pepparkvarnen"?) . Såg grottan under torget. Shoppade litet mat och dryck på E. Leclerc. Pizzakväll med T, M och deras två au pair -flickor.

Torsdag 27.9.

Morgonkaffe hos T & M. Packade och körde till Gourdon, åt en god fyra rätters lunch för 11 euro. Såg de närbelägna Cougnac-grottorna, bättre än de i Domme och med troglodytgraffiti. Tillbaka till Gourdon, tankade och köpte foie gras. Körde till Perpignan, övernattade på ett uselt Mercure-hotell (Perpignan Nord): fönstret var så otätt att vinden ven genom det och värmen fungerade inte.

Fredag 28.9.

Åt dyrt och skralt morgonmål på hotellet (emmentalosten var möglig). Handlade ostar och annan mat på en stor Carrefour-butik nära hotellet. körde vidare till Figueres och såg Dali-museet. Åt fisk och skaldjur respektive kött, båda på planka. Vidare mot Castelldefels, sökte en Aldi-butik i Sitges men hittade inte. Shoppade på matbutik och shoppingcenter bredvid hotellet i Castelldefels; shoppingcentret var öppet till klockan 22. Hotellet var bra mycket bättre än det i Perpignan fast det hade färre stjärnor. Kvällsmål på hotellet, surfade på Internet för pengar, i säng 1-tiden.

Lördag 29.9.

Upp 5:30, iväg. Tankade, körde till Sixt och returnerade bilen, flög hem. Hård åska på flygfältet försenade flyget med en halvtimme. Handlade mat på Jumbo i Vanda 10 minuter före stängdags.

Log in or register