Berlin november 2008

En fyra dagars citysemester i Berlin.

Berlin

Måndag

Vi anlände sent på eftermiddagen med försenat flyg. Tog buss X9 från flygfältet till Bahnhof Zoo och sedan U2 till hotellet. Middag på Brewbaker. På returen besök på Beate Uhse-museet.

Brewbaker

Tisdag

Shoppingdag. Kollade på varuhuset KaDeWe, handlade i närmaste Aldi. Tittade också på Kaiser-Wilhelm-Gedächtniskirche. Sedan mera shopping på Muji, öl på Marcusbräu, mat på Brauhaus Lemke och sedan ännu mera shopping på C&A.

KaDeWe
Kaiser-Wilhelm-Gedächtniskirche
Gycklare vid Hackescher Markt

Onsdag

Besökte Musikinstrumentenmuseum. Öl på Lindenbräu i det närbelägna Sony Center. Kollade in murrester på Potsdamer Platz, platsen för Führerbunkern, Luftfahrtsministerium-byggnaden och Checkpoint Charlie. Mera öl på Brauhaus Südstern och middag på Hasir Kreutzberg

Fickvioliner på Musikinstrumentenmuseum
Sony Center
Checkpoint Charlie

Torsdag

Tog buss 100 till Brandenburger Tor. Promenerade österut längs Unter den Linden. Såg Berliner Dom, tog en mellanöl på Georgbräu och fortsatte med Altes Museum och Pergamonmuseum. Sedan med S1 till Zur Bratpfanne som somliga påstår har Berlins bästa Currywurst.

Brandenburger Tor
Rivning av Palast der Republik
Berliner Dom
Zur Bratpfanne

Fredag

Sista minuten-shopping på skobutiken Deichmann och andra närbelägna butiker. Sedan med U2 och buss 109 tillbaka till flygplatsen och hem.

Log in or register